3 Haziran 2013 Pazartesi

Kuran Temel başvuru kaynağıdır


Yoksa onlar (Islâm öncesi) cahiliye idaresini mi ariyorlar? Iyi anlayan bir topluma göre, hükümranligi Allah'tan daha güzel kim vardir? (MAİDE/50)


Allah'in sana gösterdigi sekilde insanlar arasinda hükmedesin diye sana Kitab'i hak ile indirdik; hainlerden taraf olma! (NİSA/105)

Sana da, daha önceki kitabi dogrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab'i (Kur'an'i) gönderdik Artik aralarinda Allah'in indirdigi ile hükmet; sana gelen gerçegi birakip da onlarin arzularina uyma (Ey ümmetler!) Her birinize bir serîat ve bir yol verdik Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardi; fakat size verdiginde (yol ve serîatlerde) sizi denemek için (böyle yapti) Öyleyse iyi islerde birbirinizle yarisin Hepinizin dönüsü Allah'adir Artik size, üzerinde ayriliga düstügünüz seyleri(n gerçek tarafini) O haber verecektir
(Sana su talîmati verdik): Aralarinda Allah'in indirdigi ile hükmet ve onlarin arzularina uyma Allah'in sana indirdigi hükümlerin bir kismindan seni saptirmamalarina dikkat et Eger (hükümden) yüz çevirirlerse bil ki (bununla) Allah ancak, günahlarinin bir kismini onlarin basina belâ etmek ister Insanlarin birçogu da zaten yoldan çikmislardir (MAİDE/48-49)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder