22 Mart 2013 Cuma

Uçuk Nasıl Geçer - Uçuğa Ne İyi Gelir?


Uçuk çıkacağı zaman yanma, kaşınma ve sızlama gibi belirtiler görülür. Bu gibi belirtilerin ardından su toplaması, şişme ve kızarma meydana gelir. Yemek yediğinizde, konuştuğunuzda ve güldüğünüzde oldukça fazla acı hissettirebilir. Zaman içersinde çatlayıp patlayarak içindeki sıvı dışarı çıkar ve bu kişileri huzursuz edebilir. Aşağıda uçuk için yapılması gerekenler yer alıyor.

Peki Uçuk Nasıl Geçer?

- 15 gram ceviz yaprağını, 10 gram meşe kabuğunu ve 3,5 bardak suyu karıştırın. Düşük ateşte 15 dk kaynatın. Ocaktan aldığınız zaman çatalla ezin. Soğumasının ardından uçuk çıkan bölgeye uygulayın. Meşe kabuğu kanamaları durdurmada yardımcı olur.

-  1 çay bardağı kadar kaynamış su ve 1 tutam mayıs papatyasını karıştırın. Demlenmeye bırakıp soğutun. Soğumasının ardından uçuğunuzun bulduğu bölgeye 3 ila 4 kez kompres yaparak uygulayın. Bu işleme uçuk iyileşinceye kadar devam edin.

- 3 tane andızotu kökünü ve 2 bardak suyu karıştırın. Belli bir süre kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğumaya yakın süzün. Uçuk üstünde gün içersinde 5 ila 6 sefer kompres yapın. Bu yöntem uçuk acısı ve kaşıntısını geçirir.

- 1 tane kabuğu soyulmuş elma ile 2 bardak suyu bir tencerede kaynatın. Ardından kısık ateşte kaynatmaya 8 ila 10 dk kadar devam edin ve soğumaya bırakın. Ilıyınca bu suyu uçuğun üstüne kompres yaparak günde 5 ila 6 sefer uygulayın. İstenirse elmanın suyu çıkarılıp yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder